15 مورد از مهمترین معیارهای انتخاب همسر برای شروع زندگی مشترک
ازدواج مهم ترین تصمیمی است که هر فرد می تواند در زندگی خود بگیرد. به همین دلیل همه افراد باید تمام تلاش خود را کنند که بهترین شخص را برای زندگی مشترک و آینده خود انتخاب کنند. به این منظور، هر فردی باید معیارهای مهمی را برای انتخاب همسر مد نظر قرار دهد تا اگر شخص مورد نظر او تمام این معیارها را داشت، برای شروع زندگی مشترک اقدام کند. در این مقاله، برخی از اصلی ترین معیارهای انتخاب همسر را نام می بریم که می توانند تاثیر بسیار زیادی در زندگی مشترک و آینده فرد داشته باشند.
البته پیشنهاد می کنیم که قبل از توجه به هر یک از این معیارها، حتما به همراه فرد مورد نظر خود در جلسات مشاوره قبل از ازدواج شرکت کنید. مشاوران با استفاده از تجربه و تخصص سالیانه خود در این زمینه، شما را راهنمایی می کنند تا بهترین فرد را برای زندگی آینده خود انتخاب کنید. در قدم بعدی، خودتان هم می توانید با استفاده از برخی از معیارها، همسر آینده و شریک زندگی خود را انتخاب کنید.
معیارهای انتخاب همسر
اگرچه ممکن است برخی از معیارهای افراد با برخی دیگر متفاوت باشد، اما تعدادی از معیارها وجود دارند که تقریبا در همه افراد مشترک هستند. به همین دلیل هر کسی موقع ازدواج، چه خانم و چه آقا باید به این معیارها توجه کند تا فردی متناسب با فرهنگ و شخصیت خود برای ازدواج انتخاب نماید.
1- اخلاق و رفتار مناسب
اولین و مهم ترین معیاری که هر کسی باید برای انتخاب همسر مد نظر قرار دهد، اخلاق و رفتار اوست. سعی کنید حتما قبل از ازدواج چندین بار با شخص مقابل خود صحبت کنید تا مطمئن شوید که اخلاق و رفتار مناسبی دارد. برای مثال، قبل از ازدواج مطمئن شوید که آیا طرف مقابل شما شخص خوش سفری است یا خیر. به علاوه، توجه به مواردی مانند دست بزن داشتن، اخلاق و رفتار در روابط اجتماعی و حتی میزان رفت و آمد با خویشاوندان، می توانند در این زمینه به شما کمک کنند.
2- اصالت و تربیت خانوادگی
فردی که در یک خانواده بزرگ شده باشد، اخلاق و رفتار فوق العاده ای دارد و می تواند این موضوع را در زندگی مشترک نیز نشان دهد. پس به هیچ عنوان نباید از خانواده طرف مقابل چشم پوشی کنید و مطمئن شوید که آیا خانواده او می توانند الگوی مناسبی برای فرزندان شما باشند یا خیر. علاوه بر این، مطمئن باشید که طرف مقابل شما بخش زیادی از الگوهای رفتاری خود را از پدر و مادرش به ارث برده است و بهتر است شخصی را برای زندگی آینده خود انتخاب کنید که پدر و مادرش نیز رفتار خوبی دارند.
3- متناسب بودن سطح فرهنگی
هر کسی باید برای زندگی مشترک و آینده خود کسی را انتخاب کند که از نظر فرهنگی نیز با یکدیگر در یک سطح باشند. علاوه بر زوجین، حتی خانواده آنها نیز باید از این نظر مشترک باشند. زیرا در این شرایط، خیلی بهتر می توانند یکدیگر را درک کنند و احتمال سازگاری بین خانواده ها و زوجین، تا حد زیادی افزایش پیدا می کند.
4- سلامت جسمانی
یکی دیگر از مهمترین معیارهای انتخاب همسر که می تواند اهمیت بسیار زیادی در زندگی آینده شما داشته باشد، سلامت جسمانی اوست. اگرچه شاید خیلی از افراد نسبت به بیماری های جسمانی بی تفاوت باشند، اما باید بدانید که بخش زیادی از نواقص جسمانی نیز می توانند در زندگی مشترک تاثیر بگذارند.
در صورتی که طرف مقابل شما هرگونه بیماری دارد که حتی با معالجه هم نمی توان آن را درمان کرد، بهتر است بیشتر درباره ازدواج کردن یا نکردن با او فکر کنید. اگر حتی یک درصد احتمال می دهید ممکن است بیماری طرف مقابل ارثی باشد و شاید به فرزندان شما نیز سرایت پیدا کند، بهتر است از ازدواج با این فرد صرف نظر کنید.
5- سلامت روحی روانی
علاوه بر سلامت جسم، سالم بودن فرد از نظر روحی و روانی نیز اهمیت بسیار زیادی در زندگی مشترک دارد. با این حال، شاید برای افراد خیلی سخت باشد تا بتوانند از این نظر مطمئن شوند. در این شرایط است که به کمک یک مشاور ازدواج قبل از گرفتن تصمیم اصلی، می توانند اطمینان پیدا کنند که آیا طرف مقابل آنها از نظر روحی و روانی مشکلی دارد یا نه. برای مثال، برخی از مشکلات روحی و روانی مانند شکاک بودن، می توانند زندگی را به طور کامل نابود کنند.
6- ظاهر مناسب
ممکن است شما هم این شعار را شنیده باشید که برای ازدواج، اصلا نباید به ظاهر فرد توجه کرد. این در حالی است که زیبایی هم می تواند یکی دیگر از معیارهای انتخاب همسر شناخته شود که باید تا حدودی به آن توجه شود. البته اصلا نباید تنها ظاهر و زیبایی را برای انتخاب همسر ملاک قرار دهید و فقط باید کسی را انتخاب کنید که ملاک های دیگر را داشته باشد و چهره او در حد معمولی و متناسب با شما باشد.
به علاوه، بهتر است کسی را برای ازدواج انتخاب کنید که از نظر ظاهری و زیبایی، با شما تناسب دارد. زیرا ممکن است فردی که از نظر زیبایی در سطح بالاتر قرار می گیرد، طرف مقابل را در حد خود نبیند و در آینده، مشکلاتی مانند خیانت پیش بیاید.
7- متناسب بودن شرایط اقتصادی
بسیاری از افرادی که در این زمینه تجربه دارند، می گویند که ازدواج با شخصی که از نظر اقتصادی با شما هم سطح است، احتمال موفقیت بیشتری دارد. متاسفانه در حال حاضر بسیاری از افراد، چه دختر بچه پسر، به سمت افرادی برای ازدواج جذب می شوند که خیلی پولدار هستند. در این شرایط، یکی از آنها سطح اقتصادی و مالی پایینی دارد و دیگری فوق العاده پولدار است.
فراموش نکنید که هم سطح نبودن زوجین از نظر وضعیت اقتصادی نیز می تواند یکی دیگر از مهمترین دلایل بروز مشکل در میان افراد باشد. بیشتر مواقع در این شرایط، شخص فقیرتر احساس ناکافی بودن دارد و شخص ثروتمند، ممکن است طرف مقابل خود را تحقیر کند. در شرایط دیگر، این احتمال وجود دارد که شخص فقیر از طرف مقابل خود به خاطر پول، سوء استفاده کند. به همین دلیل هم پیشنهاد می شود که افراد با شخصی ازدواج کنند که از نظر اقتصادی با یکدیگر هم سطح هستند.
8- متناسب بودن شرایط سنی
علاوه بر شرایط اقتصادی و سطح فرهنگی، سن زوجین نیز با یکدیگر باید متناسب باشد. همان طور که می دانید، بهتر است برای ازدواج آقایان از خانم ها بزرگ تر باشند. دلیل این موضوع هم این است که سن به تکلیف و به بلوغ رسیدن دخترها خیلی پایین تر از پسرهاست و این امر می تواند یکی از مهم ترین دلایلی باشد که دخترها در سنین پایین تر، از نظر عقلی با پسرهای بزرگ تر از خودشان هم سطح هستند.
تفاوت سنی در میان زوجین بر اساس شرایط مختلف می تواند متفاوت باشد. اما به طور کلی، روانشناسان پیشنهاد کرده اند که اختلاف سنی بین زن و مرد نباید بیشتر از 10 سال و کمتر از 1 تا 2 سال باشد. برخی مواقع ممکن است شرایط خاصی پیش بیاید که با مشورت با مشاور قبل از ازدواج، می توان بیشتر درباره تفاوت سنی طرفین صحبت کرد.
9- روابط جنسی
از دیگر معیارهای انتخاب همسر برای زندگی مشترک، می توان به روابط جنسی و هماهنگی از این نظر اشاره کرد. متاسفانه در فرهنگ ما به خاطر شرم و حیا، اهمیت زیادی به این مسئله داده نمی شود و بیشتر افراد قبل از ازدواج اصلا درباره این مسائل صحبت نمی کنند.
این در حالی است که باید بدانید ناهماهنگی از نظر جنسی و عدم تعیین شرایط جنسی بین زوجین، می تواند در زندگی مشترک تاثیر بسیار زیادی بگذارد. لازم به ذکر است که در حال حاضر طلاق عاطفی بین زوجین رواج بسیار زیادی دارد که یکی از مهمترین دلایل آن بعد از مشکلات اقتصادی، عدم هماهنگی جنسی است. به همین دلیل بهتر است حتما قبل از ازدواج و بعد از این که مطمئن شدید طرف مقابل شما تمام معیارهای دیگر را دارد، درباره این مسائل نیز با یکدیگر صحبت کنید.
به عنوان مثال، اگر یکی از طرفین سرد مزاج و شخص دیگر گرم مزاج باشد، بدون شک در آینده ای نه چندان دور به مشکل بر خواهند خورد. از این رو، بهتر است بعد از چندین جلسه رفت و آمد و آشنا شدن با طرف مقابل، درباره این مسائل نیز صحبت شود.
10- اعتقادات دینی و مذهبی
یکی از موضوعاتی که می تواند روی زندگی و طرز تفکر فرد تاثیر بسیار زیادی بگذارد، اعتقادات دینی و مذهبی است. از طرف دیگر، ناهماهنگی افراد از نظر اعتقادات دینی و مذهبی می تواند مشکلات زیادی را بعد از ازدواج به وجود بیاورد. به همین دلیل روانشناسان اعتقاد دارند که افراد باید حتما با کسانی ازدواج کنند که از نظر اعتقادات دینی و مذهبی با یکدیگر در یک سطح هستند.
11- توانایی تصمیم گیری و بلوغ فکری
اگر طرف مقابل شما به بلوغ فکری نرسیده باشد، سن او هر چقدر هم که بالا برود، نمی توانید با او کنار بیایید. زیرا این فرد توانایی تصمیم گیری به صورت مستقل را ندارد و مدام تحت تاثیر نظر و حرف دیگران قرار می گیرد. بیشتر افرادی که به بلوغ فکری نرسیده اند، وابستگی خیلی زیادی به خانواده خود دارند. به عبارت دیگر، این افراد هنوز در دنیای کودکی خود مانده اند و فکر می کنند همسر آنها نیز باید به عنوان یک حامی، مدام مواظب و پشتیبان آنها باشد.
پس شما باید اطمینان حاصل کنید که طرف مقابلتان از نظر فکری به بلوغ کامل رسیده است. اگرچه رابطه با خانواده کاملا مناسب و حتی ضروری است، اما این روابط نباید بیش از اندازه باشد. زیرا احتمال دارد که خانواده در زندگی شما دخالت کنند و این امر، زمینه ساز مشکلات بسیار زیادی است.
12- امکان باروری و تعداد فرزندان
شاید کمی عجیب باشد که بگوییم حتی قبل از ازدواج باید درباره امکان باروری طرف مقابل و تعداد فرزندانی که دوست دارد در آینده داشته باشد نیز سوال بپرسید. کاملا طبیعی است که امکان باروری، اهمیت زیادی در زندگی مشترک دارد.
علاوه بر این، شما باید مطمئن شوید که آیا طرف مقابل شما اصلا علاقه ای به داشتن فرزند دارد یا خیر و اگر جواب او مثبت است، ترجیح می دهد چند فرزند داشته باشد. بعد از شنیدن نظر طرف مقابل، نظر خودتان را نیز بگویید و اگر اختلاف زیادی در این زمینه دارید، شاید مجبور شوید درباره ازدواج با این شخص بیشتر فکر کنید.
13- برونگرا یا درون گرا بودن
بسیاری از افراد به این موضوع اهمیت زیادی نمی دهند و حتی اگر درباره این مسئله صحبت کنند هم فکر نمی کنند که این موضوع باید بین طرفین تناسب داشته باشد. از این نظر، می توانید قبل از ازدواج با مشاور مشورت کنید تا مطمئن شوید که از نظر برونگرا یا درونگرا بودن، با یکدیگر هماهنگی دارید.
14- مسئولیت پذیری
هم شما و هم طرف مقابل باید بدانید که بعد از ازدواج، دیگر دختر و پسر قبل نیستید و مسئولیت های زیادی روی دوش شما خواهد آمد. در این شرایط، باید مطمئن شوید که طرف مقابل می تواند از پس مشکلات و بحران های بعد از ازدواج بر بیاید و شخص مسئولیت پذیری است. زیرا زندگی با یک فرد بی تعهد و بی خیال در برابر مشکلات زندگی، می تواند زندگی را برای افراد غیر قابل تحمل کند.
15- صداقت و راستگویی
صداقت همیشه باید در روابط بین زوجین وجود داشته باشد. حتی اگر طرف مقابل دروغ های کوچکی را درباره خود به شما بگوید، ممکن است چیزهای خیلی بیشتری را از شما مخفی کند و این خصلت او در آینده نیز ادامه داشته باشد. به همین دلیل باید حتما از نظر صداقت و راستگویی، از طرف مقابل خود مطمئن شوید. با طولانی تر کردن جلسات آشنایی و تحقیق بیشتر درباره طرف مقابل، می توانید تا حدودی از این نظر اطمینان حاصل کنید.
سخن پایانی
در این مقاله برخی از مهم ترین معیارهای انتخاب همسر را به شما معرفی کردیم و گفتیم که برای ازدواج، باید چه ملاک هایی را مد نظر قرار دهید. همان طور که گفتیم، ازدواج مهمترین تصمیم زندگی هر فردی است و باید دقت زیادی برای تصمیم گیری در این زمینه به خرج دهد.
تمام ملاک هایی که گفتیم، هم برای خانم ها و هم برای آقایان صدق می کرد. همچنین زوجین باید قبل از تصمیم اصلی برای ازدواج، حتما در جلسات مشاوره شرکت کنند و با مشورت با افراد متخصص، مطمئن شوند که آیا گزینه مناسبی برای یکدیگر هستند یا خیر. شما چه ملاک هایی برای انتخاب همسر دارید؟ نظرات خود را در قسمت پایین با ما به اشتراک بگذارید.