عقد

برای عقد محضری چه مدارکی لازمه؟ 4 مورد از مدارک لازم برای عقد

برای این که به صورت محضری عقد کنید، به مدارکی نیاز دارید؛ بسیاری از افراد نمی دانند که برای عقد محضری چه مدارکی لازمه و به دلیل این که مدارک نصف و نیمه دارند، مجبور می شوند که عقد خود را به روز دیگری موکول کنند. برای عقد محضری، حتما باید مدارکی که در ادامه بیان می کنیم را داشته باشید؛ در صورت نبود هر یک از آنها، عقد شما انجام نمی شود. اگر شما هم می خواهید در آینده نه چندان دور عقد کنید اما نمی دانید که مدارک لازم برای عقد چیست، تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید.

مدارک لازک برای عقد محضری در دفتر ازدواج

بسیاری از افراد برای مدارک مورد نیاز عقد در دفتر ازدواج تحقیقی انجام نمی دهند و هنگامی که به دفتر ازدواج می روند، با مشکلاتی مواجه می شوند. ما در این مقاله، شما را با مدارکی که برای عقد کردن در دفتر محضری به آنها نیاز دارید را بیان می کنیم.

1. شناسنامه

اولین چیزی که هنگام عقد محضری از شما می خواهند، شناسنامه است. شناسنامه دختر و پسر، هر دو باید عکس دار و مهر شده باشند. به همراه داشتن دو کپی از هر دو شناسنامه نیز الزامی است؛ همچنین اگر در صفحه توضیحات شناسنامه، متونی باشد، داشتن عکس از این صفحه نیز یکی از مدارکی است که برای عقد محضری لازم است. علاوه بر این، اگر بانو قبلا ازدواج نکرده باشد، شناسنامه پدر ایشان نیاز است.

مدارک لازم برای عقد مضحری

2. کارت ملی

بسیاری از افراد نمی دانند که برای عقد محضری چه مدارکی لازمه و این دسته از افراد در انجام کارهای خود، به مشکل بر می خورند. از دیگر مدارک لازم برای عقد محضری، کارت ملی است. معمولا کارت ملی در همه جا استفاده می شود؛ پس برای عقد نیز وجود آن الزامی است. برای انجام کارهای مربوط به عقد باید دو فتوکپی از کارت ملی دختر و پسر داشته باشید.

3. برگه بهداشت

همان طور که می دانید، قبل از ازدواج افراد آزمایش خون می دهند. همچنین برای شروع زندگی خود، مشاور برای آنها توضیحاتی می دهد. وقتی تمامی این مراحل طی شد، برگه ای مهر شده به شما می دهند که از طرف درمانگاه، ازدواج شما را مجاز نشان می دهد. برای عقد محضری، باید این برگه را داشته باشید و در غیر این صورت، نمی توانید عقد کنید.

4. ارائه طلاق نامه یا گواهی فوت

همان طور که پیش از این بیان کردیم، ممکن است زن قبلا ازدواج کرده باشد و یا از همسر سابقش جدا شده یا همسرش فوت شده باشد. در صورتی که دختر یکی از این شرایط ذکر شده را داشته باشد، باید طلاق نامه یا گواهی فوت برای ازدواج مجدد خود را به محضر ارائه دهد.

چه افرادی در هنگام عقد باید حضور داشته باشند؟

شاید علاوه بر این که برایتان سوال پیش آید که برای عقد محضری چه مدارکی لازمه، بپرسید که چه افرادی نیاز است که در روز عقد به همراه ما باشند؟ در این قسمت، به همین مطلب می پردازیم. اگر دختر قبلا ازدواج نکرده باشد، حتما باید پدرش در محضر برگزاری عقد حضور داشته باشد. البته پدر عروس می تواند با ارائه رضایت نامه و وکالت نامه رسمی، برای عقد حاضر نشود. در صورتی که پدر عروس فوت شده باشد، پدر بزرگ پدری ایشان به همراه شناسنامه و فتوکپی از صفحه اول و دوم آن باید در محضر برای رضایت بیاید.

چه افرادی در عقد حضور باید داشته باشند

اگر پدر و پدر بزرگ عروس فوت شده باشد، باید گواهی وفات از اداره ثبت احوال دریافت نماید و با خود به محضر ازدواج آورند. در این صورت اگر دختر قیم داشته باشد، می تواند در اموری مانند مهریه نقدی و قرضی و جهزیه ایشان دخالت کند. این در صورتی است که سن عروس کمتر از 18 سال باشد. اگر سن عروس بیشتر از 18 سال بوده و پدر و پدر بزرگش فوت شده باشند، نیازی به قسم و ولی قانونی برای عقد محضری ندارد.

آیا برای ثبت عقد در دفتر ازدواج نیاز به شاهد داریم؟

لازم است بدانید که برای ثبت عقد در دفتر ازدواج، باید شاهد داشته باشید. دو شاهد برای انجام این کار نیاز دارید که باید شرایط خاص خود را داشته باشند. این دو نفر، باید مرد باشند و از نظر عقلی، کاملا عاقل و بالغ باشند. در این صورت می توانند شاهد شما باشند. توجه داشته باشید که شاهد، یکی از مهم ترین چیزهایی است که برای عقد باید داشته باشید تا کارتان انجام بشود. در ادامه برای این که بهتر بدانید برای عقد محضری چه مدارکی لازم است تا کار زودتر تمام شود، تا آخر این مقاله ما را همراهی نمایید.

ثبت عقد در دفتر

شاید بپرسید که چرا برای ثبت عقد در دفتر ازدواج به شاهد نیاز داریم؟ در جواب به این سوال می توان گفت که دلیل وجود حداقل دو شاهد برای عقد، این است که هویت زن و مردی که می خواهند عقد کنند، تأیید شود و از اختلافات و مشکلات احتمالی مانند انکار رابطه زوجین در آینده جلوگیری شود. شاهد ها باید به سن قانونی رسیده باشند و به همراه شناسنامه خود به دفتر ازدواج بروند.

نکات مهمی درباره مدارک لازم برای عقد

اگر شناسنامه عروس و داماد عکس دار نباشد، عقد انجام نمی شود؛ مگر در صورتی که سن َآنها کمتر از 15 شال باشد. در این صورت عقد با همان شناسنامه بدون عکس نیز انجام می شود. علاوه بر این، اگر سن دختر و پسر از 15 سال بیشتر باشد، باید از اداره ثبت احوال درخواست کارت ملی کنند و رسیدی که دریافت می کنند را به همراه کارت ملی پدر یا مادر خود را باید به رفتر ازدواج تحویل دهند.

نکات مهم در رابطه با مدارک لازم برای عقد

مردانی که علاوه بر داشتن همسر، می خواهند زن دوم داشته باشند، باید از دادگاه حکم بگیرند. این حکم به دلایلی مانند بیماری زن اول، عدم تمکین و دیگر موراد این چنینی در اختیار مرد قرار می گیرد که وجود آن در دادگاه لازم است. مردی که قبلا ازدواج کرده است، باید در شناسنامه وقایع مذکور ذکر شده باشد که در غیر این صورت، در صورتی که همسر اولشان طلاق داده یا فوت شده اند، باید طلاق نامه و گواهی فوت تحویل دهند.

آخرین نکته مهم درباره مدارک مورد نیاز برای عقد این است که اگر همسر قبلی زن فوت شده باشد، نه تنها باید گواهی فوت ارائه دهد، بلکه باید عده وفات که 4 ماه و 10 روز است را نیز گذرانده باشد تا بتواند دوباره ازدواج کند.

سخن نهایی

در این مقاله دانستیم که برای عقد محضری چه مدارکی لازمه لازمه و باید آنها را با چه تعداد فتوکپی به محضر داد. شما با داشتن مدارکی که پیش از این بیان کردیم، نه تنها دیگر مشکلی در کارتان به وجود نخواهد آمد، بلکه کارهایتان خیلی زودتر چیزی که فکرش را می کنید تمام می شود.

دقت داشته باشید که در صورت عدم وجود هر یک از مدارک بالا، عقد انجام نمی شود و باید روز دیگری وقتی که تمامی مدارکتان تمام شد، برای انجام عقد به دفتر ازدواج مراجعه نمایید. اگر مدرکی در این مقاله از قلم افتاده است و وجود آن برای عقد ضروری است، می توانید آن را از قسمت نظرات برای ما بیان کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا