دانستنی های قبل از ازدواج

اختلاف مذهبی در ازدواج تا چه حد مهم است؟

برای انتخاب همسر باید به فاکتورهای متعددی توجه کنید تا بتوانید در زندگی مشترک آینده خود موفق شوید. یکی از مهمترین فاکتورها برای رسیدن به این هدف، تفاهم از نظر مذهبی و مسائل اعتقادی است. فراموش نکنید که اختلاف مذهبی در ازدواج می تواند تاثیر زیادی داشته باشد و زندگی مشترک را به طور کامل دچار مشکل کند. در این مقاله، به صورت مفصل درباره تاثیر این نوع اختلاف در آینده و زندگی مشترک صحبت خواهیم کرد. به علاوه، توضیح می دهیم که چطور می توانید این‌گونه اختلافات را مدیریت کنید.

فرض کنید که شما با کسی ازدواج کرده اید که از نظر مذهبی در سطح بالایی قرار می گیرد و اعتقادات خیلی سفت و سختی دارد. از طرف دیگر، ممکن است شما اعتقاد چندان زیادی به این مسائل نداشته باشید. در این شرایط، مطمئناً مشکلات خیلی زیادی بین شما و طرف مقابلتان به وجود می آید.

زیرا اختلاف مذهبی می تواند باعث اختلاف عقیده در پوشش و حجاب، نحوه رفتار و حتی شغل فرد شود. پس اگر شما هم می خواهید با شخصی ازدواج کنید که با شما اختلاف مذهبی دارد، بهتر است قبل از گرفتن هر نوع تصمیمی تا پایان این مطلب را مطالعه کنید.

پیامدهای اختلاف مذهبی در ازدواج

به نظر شما اختلاف مذهبی تا چه حد می تواند به زندگی مشترک آسیب برساند؟ این نوع اختلافات می توانند چه پیامدهای منفی در زندگی مشترک داشته باشند؟ شاید برای شما جالب باشد که بدانید در جلسات مشاوره، از این نوع اختلافات به عنوان یکی از مهم ترین معیارها برای میزان موفقیت ازدواج یاد می کنند. بسیاری از روانشناسان اعتقاد دارند که اگر زوج ها از نظر مذهب با یکدیگر اختلاف زیادی داشته باشند، ممکن است در زندگی مشترک با مشکل مواجه شوند.

پیامدهای اختلاف مذهبی در ازدواج

البته این مسئله تا حد خیلی زیادی به شخصیت و ویژگی های طرفین نیز بستگی دارد. برای ساختن یک زندگی مشترک موفق، باید هر دو طرف یاد بگیرند که شخص مقابل خود را بشناسند و با اختلاف های بین خود کنار بیایند.

همچنین احترام گذاشتن به نظر و سلیقه دیگران نیز در این امر تاثیرگذار است. با وجود همه این مسائل، باز هم ممکن است اختلاف مذهبی در ازدواج تاثیر منفی بگذارد که در این قسمت، برخی از پیامدهای احتمالی این نوع اختلاف را توضیح می دهیم:

1- اختلاف در پوشش و حجاب

همان طور که پیش از این نیز گفتیم، یکی از مهمترین مشکلاتی که بعد از پدیدار شدن اختلافات مذهبی بین زن و شوهر به وجود می آید، اختلاف در پوشش و حجاب است. اگر آقا مذهبی باشد، شاید تا حد زیادی از پوشش خانم ایراد بگیرد و یا از او بخواهد که حتی چادر بپوشد. 

این موضوع به صورت برعکس هم صدق می کند. شرایط وقتی دشوارتر می شود که اختلاف در پوشش و حجاب بین زوجین به خانواده آنها نیز منتقل می شود. برای مثال، اگر خانم مذهبی نباشد، مدام مورد انتقاد خانواده شوهر قرار می گیرد و حتی شاید آنها رفتار مناسبی با او نداشته باشند.

2- اختلاف با خانواده همسر

به طور کلی، خانواده های ایرانی تاثیر بسیار زیادی در زندگی آینده فرزندانشان دارند. به همین دلیل اگر همسر فرزند آنها از نظر مذهب اختلاف زیادی با آنها داشته باشد، به احتمال خیلی زیاد دچار مشکل خواهند شد. در قسمت قبل مثال کوتاهی درباره اختلاف خانواده با عروس یا داماد به خاطر مسائل مذهبی زدیم.

اختلاف مذهبی در ازدواج در خانواده ها

3- اختلاف برای تربیت فرزندان

در شرایط کلی، نحوه تربیت فرزند می تواند یکی از مهمترین اختلافات بین زن و شوهر در نظر گرفته شود. اگر میان زوجین اختلاف مذهبی وجود داشته باشد، چالش های خیلی بیشتری برای تربیت فرزندان میان آنها به وجود می آید.

برای مثال، ممکن است زن و شوهر درباره نحوه پوشش، نوع کلاس ها و ساعات رفت و آمد فرزند خود با یکدیگر به مشکل بخورند. در این شرایط، فرزند آنها نیز دچار چالش های زیادی خواهد شد و نمی داند که باید به حرف های کدام یک از آنها گوش کند. علاوه بر این که همیشه شاهد دعواهای پدر و مادر خود است.

4- اختلاف در نوع روابط با دیگران

یکی دیگر از مشکلاتی که شاید به خاطر اختلاف مذهبی در ازدواج پیش بیاید، اختلاف در نوع روابط با سایر افراد است. به عنوان مثال، اگر خانم یا آقا مذهبی باشند، شاید طرف مقابل خود را مجبور کنند که با برخی از دوستان خود قطع ارتباط کنند و با برخی دیگر ارتباط بیشتری داشته باشند.

حتی گاهی مواقع این امکان وجود دارد که یکی از طرفین که مذهبی است، بیش از اندازه طرف مقابل خود را تحت نظر قرار بگیرد و حتی رابطه او با فامیل را هم منع کند. در این شرایط، ازدواج می تواند به یک عذاب شدید تبدیل شود.

5- اختلاف در آداب و رسوم خانواده ها

علاوه بر مواردی که پیش از این گفتیم، اختلاف مذهبی در ازدواج می تواند باعث بروز اختلاف در آداب و رسوم خانواده ها نیز شود. طبیعتاً زمانی که دو خانواده از نظر مذهب با یکدیگر تفاوت دارند، شاید در مهمانی ها یا مراسم های دیگر رفتارهای متفاوتی از خود نشان دهند. 

اختلاف در آداب و رسوم خانواده ها

برای مثال، اگر یکی از طرفین رسم داشته باشند که در مراسم های عروسی برقصند و طرف دیگر به خاطر مذهبی بودن، با این موضوع مخالفت کند، اختلافات به مرور میان زن و شوهر به وجود می آیند. همچنین اگر یکی از طرفین اصلا مذهبی نباشد و با یک فرد مذهبی ازدواج کند، شاید مهمانی های خانواده همسر، برایش خسته کننده به نظر بیایند.

تفاهم مذهبی در زندگی زوجین

همان طور که اختلاف درباره مسائل مذهبی می تواند باعث بروز اختلاف در زمینه های دیگر بعد از ازدواج شود، تفاهم در این حوزه نیز می تواند احتمال موفقیت زندگی مشترک را تا حد زیادی افزایش دهد. ممکن است برخی از افراد قبل از ازدواج، فکر کنند که اختلاف مذهبی اصلاً موضوع مهمی نیست و به این مسئله اهمیت چندانی ندهند. 

این در حالی است که بعد از ازدواج مشخص می شود همین موضوع به ظاهر بی اهمیت، تا چه حد می تواند روی زندگی و میزان خوشبختی شما تاثیر بگذارد. به همین دلیل هم باید تمام تلاش خود را کنید که شخصی را برای ازدواج انتخاب نمایید که با یکدیگر تفاهم مذهبی دارید؛ زیرا تفاهم داشتن در زمینه مذهب و اعتقادی می تواند موجب ارتقا و بهبود کیفیت زندگی مشترک و حتی تربیت بهتر فرزندان شود.

آیا به زور می توان همسر خود را مذهبی کرد؟

ممکن است برخی از افراد که قبل از ازدواج علاقه خیلی زیادی به یکدیگر دارند و متوجه می شوند که از نظر مذهبی با یکدیگر متفاوت هستند، هنوز برای ازدواج پافشاری کنند. این افراد فکر می کنند که می توانند بعد از ازدواج، همسر خود را از نظر اعتقادی شبیه به خودشان کنند. سوالی که آنها می پرسند، این است که آیا می توان همسر خود را به زور مذهبی کرد؟

زوری میتوان همسر خود را مذهبی کرد؟

برای پاسخ، باید بگوییم که قطعاً این امر امکان پذیر نخواهد بود. زیرا حتی اگر شما هم بتوانید به اجبار همسر خود را مذهبی کنید، شاید فقط او بتواند در ظاهر خودش را حفظ کند و نشان دهد که از شرایط راضی است. این در حالی است که در باطن، حتی ممکن است طرف مقابل نسبت به شما و یا رابطه تان حس نفرت و کینه داشته باشد.

مسائلی مانند موارد مذهبی و اعتقادات، اصلاً موضوعاتی نیستند که بتوان به زور آن را به کسی تحمیل کرد. اگر بتوانید به ظاهر همسر خود را مذهبی کنید، نفرت او روز به روز بیشتر شده و به حدی می رسد که شاید حتی تحمل زندگی مشترک برای او غیر ممکن باشد.

اختلافات مذهبی خانواده ها

علاوه بر خود دختر و پسر، خانواده ها نیز باید از نظر مذهبی با یکدیگر تناسب داشته باشند. برای مثال، گفتیم که اگر یکی از خانواده ها بیش از اندازه به موضوعات مذهبی اهمیت بدهد و روی مسائلی مانند طرز رفتار، پوشش و حجاب، نحوه برگزاری مراسم ها و طرز صحبت کردن عروس یا داماد خود حساس باشند، شرایط دشوارتر می شود.

در این صورت، نه تنها شاید رفتار مناسبی با عروس و یا داماد خود نداشته باشند، حتی این احتمال وجود دارد که روی فرزند خود فشار بیاورند و فرزند آنها نیز تحت تاثیر رفتار والدین خود، نامناسبی با همسر خود داشته باشد.

این امر موجب می شود که حتی اگر دختر و پسر با یکدیگر به تفاهم هم رسیده باشند، باز هم رفتار خانواده ها روی زندگی آنها تاثیر منفی بگذارد. به همین دلیل بهتر است با خانواده ای وصلت کنید که حداقل از نظر مسائل مذهبی و اعتقادی با یکدیگر تفاهم و تناسب دارید. در غیر این صورت، ممکن است اختلافات زیادی میان خانواده شما و همسرتان رخ بدهد.

مدیریت اختلافات مذهبی را چگونه انجام دهیم؟

شاید حتی با وجود مواردی که پیش از این گفتیم، باز هم شخصی تصمیم بگیرد با کسی ازدواج کند که از نظر مذهبی با او تفاهم ندارد. در این شرایط، با استفاده از برخی روش ها می توان اختلافات مذهبی را تا حدودی مدیریت کرد.

البته همان طور که در ابتدای این مقاله نیز گفتیم، برای داشتن یک زندگی مشترک موفق، باید به موارد متعددی توجه کرد و تفاهم مذهبی تنها فاکتور آن شناخته نمی شود. این نکته را مد نظر قرار دهید که شما به جز مسائل مذهبی، دیگر در چه زمینه هایی با یکدیگر تفاوت دارید؟ اگر با فردی ازدواج کرده اید که با یکدیگر اختلاف مذهبی دارید، با استفاده از راهکارهای زیر بهتر می توانید چالش های پیش روی خود را کنترل و مدیریت کنید.

1- پذیرفتن تفاوت ها و احترام به اعتقادات طرف مقابل

اولین و مهم ترین کاری که شما باید برای برطرف کردن اختلاف مذهبی در ازدواج انجام دهید، پذیرفتن تفاوت ها و احترام به آنهاست. برای مثال، اگر همسرتان شخصی مذهبی است و او را دوست دارید، سعی کنید به نظریات و اعتقادات او احترام بگذارید. البته این موضوع فقط تا حدی کاربردی است که او برای رسیدن به خواسته های خود، روی شما فشار وارد نکند.

در مقابل، اگر شما فردی مذهبی هستید و همسرتان اعتقاد زیادی ندارد، شاید بهتر باشد گاهی مواقع تعصبات خود را کنار بگذارید و به اعتقادات او احترام بگذارید. با توجه به این موضوع، باید گفت که هر دو طرف باید یاد بگیرند که گاهی فداکاری کنند و اختلاف نظرها را بپذیرند. 

2- حل تعارض

اصلاً فکر نکنید که همه زوج هایی که خیلی خوشحال و خوشبخت به نظر می رسند، هیچ مشکلی با یکدیگر ندارند. همه افراد با یکدیگر اختلاف نظر و تفاوت دارند. با این حال، زوجی خوشبخت است که بتواند با وجود همه این اختلاف ها، تعارض ها را برطرف کند. منظور از حل تعارض، این است که بتوانید در صورت بروز مشکل، آن را برطرف کنید و با حرف زدن، اختلافات را کاهش دهید. مراجعه به مشاور می تواند در این زمینه کمک زیادی به رابطه شما کند.

3- آشنایی با رفتارهای مخرب رابطه

برخی رفتارهای مخرب در روانشناسی وجود دارند که هر یک از آنها به تنهایی می توانند موجب تخریب کامل رابطه شوند. از این رو، شما باید همه این رفتارها را بشناسید و در صورت وجود هر یک از آنها، به دنبال برطرف کردنشان باشید. برخی از مهم ترین رفتارهای مخرب که هم شما و هم طرف مقابلتان نباید داشته باشید، عبارت اند از:

  • سرزنش کردن
  • تهدید کردن
  • انتقاد بیش از حد
  • غر زدن
  • شکایت کردن
  • باج دادن برای کنترل رفتار طرف مقابل
  • تنبیه کردن

4- ساخت دنیایی مطلوب برای طرف مقابل

هر کسی در زندگی خود رویاها و فانتزی هایی دارد که دوست دارد در زندگی مشترک به آنها برسد. شما باید رویاهای طرف مقابل خود را بشناسید و درصدد برآورده کردن آنها باشید. علاوه بر این، بهتر است به این موضوع توجه کنید که همسر شما روی چه موضوعاتی حساس است و تا حد امکان از انجام دادن آنها  خودداری کنید. برای مثال، به خانواده او احترام بگذارید و گاهی مواقع در اوقات فراغت خود، کارهایی را انجام دهید که او دوست دارد.

حل اختلافات مذهبی در ازدواج

5- عاشقانه کردن روابط

فراموش نکنید که رابطه ایده آل، رابطه ای است که عشق و صمیمیت در آن موج می زند. کاملاً طبیعی است که قبل از ازدواج و یا ماه ها و سال های ابتدایی ازدواج، همدیگر را دوست داشته باشید. با این حال، باید یاد بگیرید این عشق و علاقه را تا سال های سال ادامه دهید. نکته اینجاست که نحوه ابراز علاقه و عشق ورزیدن افراد با یکدیگر فرق دارد. به همین دلیل بهتر است سعی کنید عشق و علاقه خود را از طریق روش هایی که همسرتان دوست دارد، به او نشان دهید.

سخن پایانی

همان طور که در این مطلب گفتیم، پیامدهای اختلاف مذهبی در ازدواج می تواند بسیار زیاد و جدی باشند. با این حال، ممکن است برخی از افراد فکر کنند که بعد از ازدواج می توانند طرف مقابل خود را از نظر مسائل مذهبی، به خودشان شبیه کنند. این در حالی است که اجبار، همیشه نتیجه برعکس می دهد.

بهترین و مطمئن ترین راهکار برای تصمیم گیری درباره ازدواج با کسی که از نظر مذهبی شبیه به شما نیست و یا حداقل نحوه مدیریت ازدواج با این گونه افراد، مشورت با متخصص مشاور خانواده است. شما چه نظری درباره اختلاف مذهبی در ازدواج دارید؟ می توانید نظرات خود را در قسمت پایین با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا