دانستنی های قبل از ازدواج

آیا ازدواج با همسن درست است؟ نکات مثبت و منفی

ممکن است شما هم این جمله را شنیده باشید که برخی از افراد می گویند، سن فقط یک عدد است و زن و شوهر باید با یکدیگر تفاهم داشته باشند. این در حالی است که بسیاری مواقع همین اختلاف سنی هم می تواند یکی از مهمترین دلایل عدم تفاهم زن و شوهر در نظر گرفته شود. در این مقاله، قصد داریم به طور کامل درباره ازدواج با همسن صحبت کنیم و توضیح دهیم که آیا اصلا این کار درست است یا خیر؟ پس اگر شما هم قصد دارید با کسی ازدواج کنید که همسن شماست، حتما تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

ازدواج یکی از مهمترین تصمیماتی است که هر کسی می تواند در زندگی خود بگیرد. از این رو، باید درباره انتخاب طرف مقابل از تمام جهات فکر کنید. یکی از مهم ترین فاکتورها برای انتخاب همسر، سن او است. تفاوت سنی دختر و پسر باید به اندازه کافی باشد. زوجین می توانند  بعد از مشورت با مشاور و بررسی معیارهای خود و طرف مقابل، تصمیم نهایی را برای ازدواج بگیرند. با این حال، بهتر است قبل از همه چیز به تفاوت سنی خود و طرف مقابلشان توجه خیلی زیادی داشته باشند.

ازدواج با همسن؛ درست یا غلط؟

ازدواج با همسن می تواند مزایا و معایب مربوط به خود را داشته باشد. به احتمال خیلی زیاد شما هم شنیده اید که بیشتر مواقع آقایان از خانم ها بزرگ تر هستند و این موضوع به یک رسم تبدیل شده است. از گذشته، بسیاری از افراد بر این اعتقاد بودند که خانم های کم سن، قدرت باروری بهتری دارند. از طرف دیگر، بیشتر خانواده ها تمایل بسیار زیادی به داشتن فرزند بیشتر داشتند. به همین دلیل بسیاری از افراد برای ازدواج، خانم هایی را انتخاب می کردند که سن کمتری نسبت به آنها داشته باشد.

ازدواج با همسن؛ درست یا غلط؟

اما در حال حاضر، این موضوع از اهمیت خیلی کمتری برخوردار است و بیشتر مواقع زوجین به فکر تفاهم و اخلاقیات یکدیگر هستند. به همین دلیل از نظر خیلی از افراد حال حاضر، حتی ازدواج پسر با خانمی که از او بزرگ تر است هم مشکل زیادی ندارد. اما به نظر شما این نظر در روانشناسی چگونه است؟ روانشناسان  چه نظری درباره ازدواج با هم سن دارند؟

مزایای ازدواج با همسن

ممکن است خیلی از افراد فکر کنند که باید اختلاف سنی قابل توجهی بین دختر و پسر باشد  و ازدواج با همسن کاملا غلط است. این در حالی است که باید به شما بگوییم ازدواج کردن با شخصی که همسن شماست، می تواند مزایای بسیار زیادی داشته باشد. البته توجه داشته باشید که همه این مزایا تا حد خیلی زیادی به شخصیت طرفین بستگی دارد. برخی از مهمترین مزایای ازدواج با همسن به شرح زیر هستند:

1. روابط صمیمی بین زن و شوهر

زمانی که دختر و پسر با یکدیگر همسن باشند، رابطه بسیار صمیمی تری بین آنها وجود دارد. به عبارت دیگر، می توان گفت که حتی ممکن است آنها با یکدیگر مانند دوست برخورد کنند. این اختلاف سنی کم یا همسن بودن، می تواند تاثیر زیادی در افزایش صمیمیت رابطه شما داشته باشد.

2. گفتگوی راحت تر از مزایای ازدواج با همسن

همسن بودن دختر و پسر موجب می شود که بدون رودربایستی، خیلی راحت با یکدیگر صحبت کنند. به همین دلیل مواقعی که رابطه آنها دچار مشکل می شود و به هر دلیلی با یکدیگر تعارض دارند، خیلی بهتر می توانند منظور یکدیگر را درک کنند و این امر به بهبود رابطه کمک خیلی زیادی می کند.

گفتگوی راحت تر از مزایای ازدواج با همسن

3. تفاهم بیشتر 

گاهی مواقع ازدواج با همسن موجب می شود که زن و مرد تفاهم خیلی بیشتری با یکدیگر داشته باشند. البته توجه داشته باشید که فقط همسن بودن نمی تواند باعث از بین رفتن تفاوت های خانوادگی و فرهنگی شود. اگر از جوانب مختلف با یکدیگر اختلاف زیادی نداشته باشند، عدم وجود اختلاف سنی و یا اختلاف سنی خیلی کم، می تواند موجب افزایش تفاهم آنها شود.

4. مشابه بودن اهداف زندگی

زوج های همسن در دهه های مختلف زندگی، اهداف تقریبا مشابهی دارند. به عنوان مثال، زمانی که هر دوی آنها در دهه دوم زندگی هستند، به احتمال خیلی زیاد بیشتر به فکر تحصیل و یا پیشرفت شغلی هستند. این در حالی است که در دهه سوم و چهارم زندگی، هدف خود را به فرزندآوری و موضوعات دیگر تغییر می دهند. در نتیجه، اختلافات مربوط به هدف و مسیر زندگی بین زوج های همسن خیلی کمتر دیده می شود.

5. انعطاف پذیری بیشتر

در میان زن و مردهای همسن، انعطاف پذیری خیلی بیشتری دیده می شود؛ به طوری که آنها در تصمیم گیری ها، از روش های مستبدانه استفاده نمی کنند و تا حد امکان با یکدیگر به صورت منعطف، تصمیم می گیرند. آنها سعی می کنند خود را با شرایط طرف مقابل وفق دهند و بهتر یکدیگر را درک کنند.

6. توقع کمتر

وقتی که زن و مرد با یکدیگر همسن هستند، در موضوعات مختلف توقعات خیلی کمتری از یکدیگر دارند. به عبارت دیگر، می توان گفت که توقعات آنها از طرف مقابل به صورت واقع بینانه خواهد بود. زیرا خستگی، فرسودگی و یا هر مشکل جسمی دیگری که به خاطر سن می تواند در افراد نمود پیدا کند، در هر دوی آنها مشترک است. از این رو، از طرف مقابل خود انتظاراتی فراتر از توان جسمی آنها ندارند.

7. درک بیشتر

در نهایت، همه مواردی که پیش از این گفتیم، نشان دهنده این هستند که ازدواج با هم سن موجب می شود که زن و شوهر خیلی بهتر یکدیگر را درک کنند. به همین دلیل ممکن است که احتمال وجود اختلاف در میان زوج های همسن نسبتا کمتر باشد. باز هم تاکید می کنیم که این موارد تا حد خیلی زیادی به شرایط و شخصیت طرفین بستگی دارد و نمی توان این مزایا را برای همه زوج های همسن مد نظر قرار داد.

معایب ازدواج با همسن 

بسیاری از افراد اعتقاد دارند که معایب ازدواج با همسن نسبت به مزایای آن خیلی بیشتر است. البته همان طور که پیش از این گفتیم، این موضوع تا حد زیادی به طرفین بستگی دارد. اما بخشی از مهم ترین معایب ازدواج با همسن که شاید در طول زندگی مشترک با آنها مواجه شوید، عبارت اند از:

1. عدم وجود اقتدار در مرد

بیشتر خانواده های ایرانی اعتقاد دارند که مرد باید در زندگی زناشویی اقتدار داشته باشد. این در حالی است که در ازدواج های همسن، میزان اقتدار مرد تا حد زیادی پایین می آید. این امر موجب می شود که زن نسبت به مرد، اطاعت پذیری نداشته باشد.

عدم وجود اقتدار در مرد

البته باید گفت که داشتن اقتدار و شایستگی در زندگی زناشویی، می تواند در سنین پایین هم وجود داشته باشد و به شخصیت مرد بستگی دارد. حتی خیلی از مردان با وجود سن کم، اقتدار و شایستگی زیادی برای مدیریت زندگی مشترک دارند.

2. شکسته شدن زن زودتر از مرد

زن، نبض زندگی مشترک است و می تواند شادی را به خانواده بیاورد. با این حال، بسیاری مواقع ازدواج با همسن موجب می شود که زن به خاطر زایمان، بارداری، دوران شیردهی و سایر موارد این چنینی، زودتر از مردی که همسن او است، شکسته شود.

این امر موجب می شود که شادابی و طراوت گذشته زن در بازه زمانی کوتاهی نسبت به مرد از بین برود. در نتیجه، ممکن است میزان مطلوبیت و محبوبیت خانم نزد همسرش تا حدی کمرنگ شود. این امر یکی از مهمترین دلایل بروز مشکلات زناشویی به شمار می آید.

3. بروز مشکلات مشابه

در قسمت های قبل هم گفتیم که یکی از مزایای زندگی مشترک با همسن، این است که طرفین احساسات و شرایط مشابهی با یکدیگر دارند. حالا همین مسئله می تواند یکی از عیب های ازدواج با هم سن نیز در نظر گرفته شود؛ به طوری که زن و مرد به خاطر داشتن سن مشابه، مشکلات شبیه به همی دارند. در نتیجه، ممکن است نتوانند به خوبی در مشکلات یکدیگر طرف مقابل را همراهی کنند.

4. کاهش میل به رابطه جنسی

به طور کلی، تمایل به رابطه جنسی در خانم ها نسبت به آقایان زودتر کاهش پیدا می کند. زمانی که خانم و آقا همسن باشند و خانم زودتر نسبت به روابط جنسی و زناشویی بی میل شود، ممکن است مشکلاتی در آینده پیش بیاید. این در حالی است که مشکلات این چنینی در زوج هایی که سن مرد از زن بیشتر است، خیلی کمتر پیش می آید.

کاهش میل به رابطه جنسی

ازدواج با همسن از نظر روانشناسی

از نظر علم روانشناسی، هیچ گونه دلیل قطعی برای نامناسب بودن ازدواج با همسن وجود ندارد. همان طور که گفتیم، بروز مشکلات بین زن و شوهرهای همسن تا حد خیلی زیادی به شرایط و شخصیت طرفین وابسته است.

از این رو، روانشناسان تاکید کرده اند که مهمترین فاکتور برای ازدواج، این است که دختر و پسر به بلوغ فکری به عقلی رسیده باشند. در این شرایط است که آنها می توانند تصمیم درستی برای ازدواج کردن با یکدیگر بگیرند.

ازدواج با همسن از نظر روانشناسی

ازدواج با همسن در علم روانشناسی هیچ آسیب جدی ندارد. با این حال، می دانید که بیشتر مواقع خانم ها زودتر از آقایان به بلوغ منطقی و عقلی می رسند. به همین دلیل بسیاری از افراد می گویند که خانم ها در سن کمتر، می توانند آقایانی که چند سال از آنها بزرگ تر هستند را بهتر درک کنند. البته تفاوت سنی میان زن و مرد نباید خیلی زیاد باشد. روانشناسان می گویند که نهایت اختلاف سنی بین زن و مرد، نباید بیشتر از 6 سال شود.

به طور کلی، ازدواج با کسی که همسن شماست، نمی تواند یک مشکل اساسی باشد. موضوعاتی که می تواند باعث بروز مشکل در زندگی آینده شما شود، عدم تفاهم و متناسب نبودن اهداف و فکر طرفین نسبت به یکدیگر است. شما می توانید با کمک گرفتن از یک مشاور ازدواج، مطمئن شوید که آیا طرف مقابل با شرایط سنی ذکر شده، برای ازدواج با شما مناسب است یا خیر.

سخن پایانی

در این مقاله اطلاعات کاملی درباره مزایا و معایب ازدواج با همسن در اختیار شما قرار دادیم. همان طور که گفتیم، نمی توان تمام این مزایا و معایب را برای همه زوج های همسن در نظر گرفت. از این رو، قبل از ازدواج باید حتما با یک فرد متخصص که تجربه زیادی در این زمینه دارد، مشورت کنید تا مطمئن شوید که آیا هر دوی شما به بلوغ فکری کافی رسیده اید یا خیر. زیرا مهمترین فاکتور برای تعیین آمادگی افراد برای ازدواج، همین مسئله است. به نظر شما ازدواج با همسن خوب است یا بد؟ نظرات خود را در قسمت پایین با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا