خواستگاری

نحوه برگزاری خواستگاری سنتی چگونه است؟

به نظر شما نحوه برگزاری خواستگاری سنتی چگونه است ؟ در حال حاضر با مدرن شدن همه چیز، هنوز هم خیلی از خانواده ها اصرار به برگزاری خواستگاری سنتی دارند. هم اکنون بسیاری از دختران و پسران جوان نیز به سنت های قدیمی پایبند هستند و ترجیح می دهند با برگزاری یک خواستگاری سنتی، زندگی مشترک خود را آغاز کنند. این مسئله ذهن خیلی از جوانان را درگیر کرده است و نمی دانند خواستگاری سنتی بهتر است یا مدرن؟ در این مقاله، به طور کامل درباره نحوه برگزاری خواستگاری سنتی صحبت خواهیم کرد و می گوییم که چه مزایا و معایبی دارد.

خواستگاری سنتی چیست؟

ممکن است خیلی از افراد فکر کنند که منظور ما از خواستگاری سنتی، آن خواستگاری است که در حضور خانواده ها برگزار می شود. با این حال، معنای واقعی خواستگاری سنتی کاملا متفاوت بوده و به این مفهوم است که اصلا در جلسه خواستگاری، عروس و داماد حضور نداشته باشند. این مفهوم در واقع معنای اصلی و قدیمی خواستگاری سنتی در نظر گرفته می شود.

با این حال، ممکن است برخی مواقع مفهوم خواستگاری سنتی کمی متفاوت باشد. به عنوان مثال، فرض کنید که خواستگاری با حضور تمام خانواده دختر و پسر برگزار شود و تصمیم نهایی برای ازدواج کردن یا نکردن این زوج را خانواده بگیرد. این نحوه خواستگاری را نیز می توان به عنوان خواستگاری سنتی تلقی کرد.

مزایای خواستگاری سنتی

قبل از این که مزایای خواستگاری سنتی را توضیح دهیم، خوب است بدانید که تقریبا همه افراد حتی بزرگ ترین روانشناسان نیز اعتقاد دارند که اگر خواستگاری بدون حضور یکی از طرفین برگزار شود، هیچ گونه معنای واقعی نخواهد داشت. حالا تفاوتی ندارد که در این مراسم، عروس غایب باشد یا داماد. پس بهتر است حتما در مراسم خواستگاری شما، هم خانواده ها و هم عروس و داماد حضور داشته باشند.

مزایای خواستگاری سنتی

ممکن است خیلی از افراد فکر کنند که خواستگاری سنتی هیچ مزایایی ندارد و موجب بروز مشکلات زیادی در بین زوجین می شود. با این حال، این نوع خواستگاری نیز می تواند مزایای زیادی در زندگی زوجین داشته باشد که در این قسمت، برخی از مهمترین مزایای آن را نام می بریم.

  • عدم وجود اختلافات فرهنگی و سازگاری بهتر زوجین: بیشتر مواقع خانواده ها در صورتی با ازدواج بین دختر و پسر موافقت می کنند که اختلافات فرهنگی خیلی کمی بین آنها وجود داشته باشد از این رو، وجود اختلافات فرهنگی خیلی کم بین خانواده ها موجب می شود که سازگاری بهتری با یکدیگر داشته باشند و خیلی بهتر از سایر افراد با یکدیگر کنار بیایند.
  • امکان بهره بندی از کمک های مالی خانواده: طبیعتا زمانی که فرزندان تحت دستور و نظر خانواده خود عمل می کنند، بیشتر مورد قبول و محبوبیت خانواده قرار می گیرند. در نتیجه، ازدواج سنتی باعث می شود که خانواده ها بیشتر حمایت های مالی خود را در اختیار فرزندانشان قرار دهند. با این حال، بهره مندی از کمک های مالی خانواده نباید تنها دلیل ازدواج زوجین باشد.

معایب خواستگاری سنتی

زمانی که متوجه شدید که خواستگاری سنتی چگونه است و به چه نحوی برگزار می شود، به احتمال خیلی زیاد اول از همه معایب آن در ذهن شما نقش ببندند. در ادامه، برخی از مهم ترین معایب خواستگاری سنتی را مشاهده می کنید:

معایب خواستگاری سنتی

1- تفاوت ملاک های خانواده با فرد برای همسر

بیشتر مواقع خانواده ها به معیارهای خیلی مهمی برای انتخاب همسر فرزند خود توجه می کنند. با این حال، ممکن است برخی مواقع این معیارها با معیارهای خود فرد برای همسر تفاوت هایی داشته باشد. در این شرایط، شاید خانواده توجه چندانی به معیارهای خود فرد نکند و فقط برخی از فاکتورها را مد نظر قرار دهد.

2- ساده گرفتن برخی از اختلافات مهم

این امکان وجود دارد که برخی از خانواده ها در خواستگاری سنتی، تعدادی از مهمترین اختلافات را به عنوان موضوعات کاملا ساده ای تلقی کنند. به عنوان مثال، به احتمال خیلی زیاد شما هم شنیده اید که بسیاری از خانواده ها می گویند که بعد از ازدواج، می توانید درباره موضوعات مختلف با یکدیگر به تفاهم برسید. این در حالی است که بعضی از موضوعات بسیار ریشه ای هستند و باید حتما قبل از ازدواج مطمئن شوید که آیا با هم تفاهم دارید یا خیر.

3 – دخالت خانواده حتی بعد از ازدواج

اکثر مواقع، خانواده هایی خواستگاری سنتی را می پسندند که بیش از اندازه کنترل گر باشند. در این شرایط، ممکن است حتی بعد از ازدواج هم این خانواده کنترل گر به طور مدام در زندگی زوجین دخالت کنند. حتی بسیاری از خانواده های این چنینی برای فرزندان خود بعد از ازدواج هم تصمیم می گیرند.

4- عدم وجود عشق و علاقه

فراموش نکنید که وجود عشق و علاقه، یکی از مهم ترین فاکتورهای ازدواج به شمار می آید. بسیاری از خانواده ها اعتقاد دارند که عشق بعد از ازدواج ایجاد می شود. این در حالی است که زوجین باید علاوه بر تفاهم، عشق و علاقه ای هم به یکدیگر داشته باشند تا بتوانند زندگی مشترک را آغاز کنند.

5- عدم وجود دوره نامزدی

دوره نامزدی یکی از مهمترین دوران زندگی هر فردی به شمار می رود که در این بازه زمانی، دختر و پسر خیلی بهتر می توانند یکدیگر را بشناسند. گاهی مواقع خانواده های سنتی اعتقاد دارند که این دوران اصلا نباید وجود داشته باشد و بعد از خواستگاری، به طور مستقیم وارد مراسم عقد می شوند.

در این صورت اگر زوجین بعد از عقد متوجه وجود اختلافات و عدم تفاهم میان خود شوند، با مشکلات خیلی بیشتری مواجه خواهند شد. زیرا آنها یا باید به خاطر حرف مردم و ترس از خانواده به زندگی خود ادامه دهند یا برای جدا شدن، وارد مشکلات قضایی و حقوقی زیادی شوند.

6- عدم بلوغ افراد

این امکان وجود دارد که در خواستگاری سنتی، دختر یا پسر توانایی نه گفتن به خانواده خود را نداشته باشد. این عدم وجود قاطعیت برای ابراز مخالفت با خانواده، در شخصیت فرد هم تاثیر بسیار زیادی دارد و می تواند زندگی را برای طرف مقابل دشوار سازد.

خواستگاری مدرن بهتر است یا خواستگاری سنتی؟

بعد از این که متوجه شدید که خواستگاری سنتی چگونه است و چه مزایا و معایبی دارد، به نظر شما بهتر از خواستگاری به صورت مدرن برگزار شود یا سنتی؟ خواستگاری مدرن دقیقا در مقابل خواستگاری سنتی قرار می گیرد. به این صورت که تصمیم نهایی برای ازدواج کردن یا نکردن را خود دختر و پسر می گیرند. حتی ممکن است بسیاری مواقع دختر و پسر قبل از برگزاری خواستگاری اصلی، با یکدیگر زمینه آشنایی هم داشته باشند.

خواستگاری مدرن یا خواستگاری سنتی

طبیعتا در این شرایط، طرفین می توانند خیلی بهتر یکدیگر را بشناسند و زمان کافی برای آشنایی را دارند. سپس دختر و پسر در خواستگاری مدرن، بر اساس معیارهای خود طرف مقابلشان را انتخاب می کنند و مهم ترین تصمیم زندگی خود را می گیرند. همین امر موجب شده که خیلی از افراد خواستگاری مدرن را به خواستگاری سنتی ترجیح دهند.

در خواستگاری سنتی چه ملاک هایی داشته باشیم؟

در صورتی که به هر دلیلی مجبور شدید در خواستگاری سنتی شرکت کنید و از این طریق، همسر آینده خود را انتخاب کنید، اصلا جای نگرانی نیست. در ادامه، برخی از مهم ترین ملاک هایی که باید در خواستگاری سنتی مد نظر قرار دهید را به صورت مختصر نام می بریم. با توجه به این ملاک ها، احتمال آسیب دیدن شما و حتی طرف مقابل تا حد امکان پایین می آید.

1- شجاع و قاطع بودن

فرقی ندارد که دختر باشید یا پسر. در هر شرایطی، باید در خواستگاری سنتی قاطعیت و شجاعت بالایی داشته باشید. در این مراسم، خجالت را کنار بگذارید و اگر فکر می کنید که طرف مقابل با معیارهای شما برای ازدواج تناسب ندارد، با قاطعیت این موضوع را بیان کنید.

2- در نظر گرفتن زندگی طرف مقابل

اگر به هر دلیلی احساس می کنید که هیچ کشش و تمایلی به طرف مقابل خود ندارید، نه تنها به زندگی خود، بلکه به زندگی او نیز توجه داشته باشید. در این شرایط، احتمال خیانت و جدایی در آینده وجود دارد. به همین دلیل سعی کنید این موضوع را با طرف مقابل مطرح کنید و از یک ازدواج کاملا سنتی و بدون عشق بپرهیزید.

در نظر گرفتن طرف مقابل در خواستگاری

3- قبول تبعات نه گفتن

زمانی که در خواستگاری سنتی به هر دلیلی تصمیم می گیرید که حرف خانواده را گوش نکرده و با طرف مقابل ازدواج نکنید، ممکن است بعد از آن خانواده رفتارهای نامناسبی با شما داشته باشند. به عنوان مثال، شاید شما را سرزنش کنند و یا با ازدواج شما با فردی که معیارهایتان با او مناسب است، مخالفت کنند. فقط کافی است که کمی این شرایط را قبول کنید و منتظر بمانید تا این بازه زمانی بگذرد.

4- متوهم نشدن درباره عشق

یکی از مهمترین مشکلاتی که می تواند در خواستگاری سنتی به وجود بیاید، این است که شاید یکی از طرفین و یا هر دوی آنها دچار شک و تردید زیادی درباره عشق شوند. ممکن است برخی از آنها فکر کنند که با یک نگاه، عاشق طرف مقابل شده اند و بدون در نظر گرفتن تفاهم و معیارهای خود، تن به ازدواج بدهند.

5 – ساده انگاری نکردن

به هیچ عنوان نباید به برخی حرف هایی که بعضی از خانواده ها در مراسم خواستگاری سنتی می گویند، توجه کنید. به عنوان مثال، نباید به این حرف دامن بزنید که «تفاهم بعد از ازدواج به وجود می آید». فراموش نکنید که این موضوع تاثیر بسیار زیادی در آینده و زندگی شما دارد و به همین دلیل به هیچ عنوان نباید درباره ازدواج خود ساده انگاری کنید.

6- مراجعه به مشاور

بدون شک بهترین روشی که از طریق آن می توانید مطمئن شوید که آیا فرد مورد نظر شما برای ازدواج مناسب است یا خیر، مراجعه به مشاور است. جلسات مشاوره با پرسیدن سوالات بسیار متنوع از زوجین برگزار می شود و با توجه به پاسخ هایی که به این سوالات می دهند، مشاور تا حد خیلی زیادی متوجه می شود که طرفین تا چه حد با یکدیگر سازگاری دارند.

مراجعه به مشاور برای خواستگاری سنتی

سخن پایانی

در این مقاله به طور کامل متوجه شدید که خواستگاری سنتی چگونه است؟ همان طور که گفتیم، این خواستگاری و کلا ازدواج سنتی مزایا و معایب متنوعی دارد. به طور کلی، اصلا نباید تمام زندگی و آینده خود را به دست خانواده بدهید. شما باید به طور کامل طرف مقابل خود را بشناسید و مطمئن شوید که آیا این شخص معیارهای شما برای همسر آینده را دارد یا خیر. باز هم تاکید می کنیم که مراجعه به مشاور قبل از ازدواج، می تواند کمک بسیار زیادی برای تصمیم گیری درست به شما کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا