دانستنی های قبل از ازدواج

مهمترین پیامدهای دخالت والدین در ازدواج و نحوه رفتار با آنها

به طور کلی، دلایل متعددی برای بروز اختلاف بین زن و شوهر وجود دارند که یکی از مهمترین آنها، دخالت والدین است. ممکن است خیلی از افراد فکر کنند که دخالت والدین در ازدواج کاملا طبیعی بوده و همه پدر و مادرها باید در زندگی مشترک فرزندان خود به اندازه کافی دخالت کنند.

این در حالی است که همین دخالت کردن می تواند بلای جان زندگی مشترک افراد شود. حتی خیلی از والدین برای انتخاب شریک زندگی برای فرزند خود تصمیم می گیرند. در ادامه، به طور کامل درباره نتایج دخالت خانواده در ازدواج و نحوه جلوگیری از این نوع دخالت ها صحبت خواهیم کرد.

دلایل دخالت خانواده بر ازدواج

ممکن است خانواده ها به دلایل مختلفی در زندگی فرزندان خود دخالت کنند. با این حال، بسیاری از این خانواده ها به این موضوع فکر می کنند که به فکر خوشبختی و صلاح زندگی مشترک فرزند خود هستند. به همین دلیل آنها تمام تلاش خود را می کنند که از تمام موضوعات زندگی مشترک فرزند خود آگاه شوند و به عبارت دیگر، در زندگی آنها دخالت کنند.

با این حال، فرزندان نیز باید بدانند که آنها مسئولیت زندگی خود را بر عهده دارند و اصلاً نباید اجازه دهند که دخالت والدین آنها از حدی فراتر رود. از طرف دیگر، ممکن است خانواده ها به دلایل مختلفی در زندگی مشترک فرزندان خود دخالت کنند. در این قسمت، برخی از مهم ترین دلایل دخالت والدین در ازدواج را نام می بریم.

دلایل دخالت خانواده در ازدواج

1- پایین بودن سن فرزندان

مهم ترین دلیلی که باعث می شود بسیاری از خانواده ها به خود اجازه دخالت در زندگی مشترک فرزندشان را دهند، پایین بودن سن فرزند آنها است. خیلی از پدر و مادرها فکر می کنند که به خاطر داشتن سن بیشتر و فرزند آنها به خاطر داشتن سن کمتر، تفاوت زیادی از نظر تجربه و قدرت تصمیم گیری دارند.

به همین دلیل هم آنها برای فرزند خود تصمیم می گیرند. در این شرایط، بهتر است پدر و مادر به جای تصمیم گیری برای فرزند خود، راه درست و غلط به آنها نشان دهند تا فرزندشان با کسب اطلاعات کافی، بهترین تصمیم را بگیرند.

2- وابستگی مالی به پدر و مادر

در حال حاضر به خاطر وجود مشکلات مالی و اقتصادی برای خیلی از جوانان، بسیاری از آنها نمی توانند به صورت مستقل تمام مراسم های عقد و ازدواج را برگزار کنند. حتی بسیاری از زوج های جوان که به تازگی زندگی مشترک خود را آغاز می کنند، برای درآمدهای روزانه خود نیز به پدر و مادرشان وابسته هستند. در این شرایط، بسیاری از والدین کنترل بیشتری روی زندگی فرزند خود دارند و برای آنها تصمیم می گیرند.

وابستگی مالی به پدر و مادر

حتی شاید برای شما جالب باشد که بدانید بسیاری از والدین به خاطر تسلط روی فرزند خود از نظر اقتصادی، به خود این اجازه را می دهند که برای انتخاب همسر نیز به جای فرزندشان تصمیم بگیرند. این در حالی است که فرزندان به هیچ عنوان نباید به والدین خود این اجازه را بدهند که در چنین تصمیم گیری های مهمی در زندگی آنها دخالت کنند. یکی از بهترین کارها برای رسیدن به این هدف، استقلال مالی است.

3- استقلال نداشتن فرزندان

علاوه بر این که شاید خیلی از فرزندان از نظر مالی و اقتصادی بعد از ازدواج هم به والدین خود وابسته باشند، ممکن است این وابستگی در زمینه های دیگر نیز دیده شود. در این شرایط، استقلال نداشتن فرزندان باعث می شود که قدرت تصمیم گیری خود را به پدر و مادرشان بدهند. به همین دلیل برای جلوگیری از بروز مشکلات این چنینی، بهتر است والدین به فرزندان خود این اجازه را بدهند که از سنین بالاتر، استقلال داشته باشند و به خودشان و توانایی هایشان اعتماد کنند.

4- سخت گیری والدین در زمینه های مختلف

برخی از والدین برای ازدواج فرزند خود، بیش از اندازه سختگیر هستند. آنها بر این باور هستند که فرزند آنها باید بهترین و لایق ترین همسر را داشته باشد و اگر به هر دلیلی فرزند آنها نتواند چنین فردی را برای زندگی مشترک انتخاب یا پیدا کند، خودشان دست به کار می شوند. ممکن است این افراد تمام تلاش خود را به خرج دهند تا فرزند آنها با کسی ازدواج کند که خودشان می خواهند.

دخالت خانواده از چه سنی شروع می شود؟

همان طور که پیش از این نیز به اختصار گفتیم، یکی از مهمترین دلایل دخالت والدین در ازدواج می تواند سن کم فرزندان در نظر گرفته شود. با این حال، سن مشخصی برای دخالت والدین در این امر مهم وجود ندارد و این مسئله بیشتر از همه به شخصیت و نحوه زندگی افراد وابسته است. اما به طور کلی، هرچه سن زوجین کمتر باشد، دخالت خانواده در زندگی مشترک آنها افزایش پیدا می کند.

پیامدهای مهم دخالت خانواده در ازدواج

نتایج دخالت خانواده در ازدواج شامل موارد متعددی می شود و در نتیجه این امر، مشکلات زیادی در زندگی مشترک آنها به وجود می آید. در این قسمت، برخی از مهمترین پیامدهای این موضوع را به صورت مفصل نام می بریم با توجه به این مسئله، متوجه خواهید شد که دخالت پدر و مادر در ازدواج تا چه حد تاثیر منفی می گذارد.

1- اجباری بودن ازدواج

یکی از مهمترین پیامدهای دخالت خانواده در ازدواج این است که فرزند آنها علی رغم ناراضی بودن، مجبور به ازدواج می شوند. در بسیاری از این موارد، دختر یا پسر هیچ علاقه ای به ازدواج با طرف مقابل ندارد و به اصرار خانواده، ناچار به قبول کردن می شود. نبود علاقه میان زن و شوهر می تواند زمینه ساز مشکلات بسیار زیادی شود که در ادامه آنها را نام می بریم.

2- عدم موفقیت ازدواج

 وقتی زن و شوهر به یکدیگر علاقه نداشته باشند و به اجبار خانواده با یکدیگر ازدواج کنند، مطمئناً نمی توانند زندگی مشترک موفق و شادی بسازند. این امر باعث می شود که زندگی مشترک آنها روز به روز ناراحت کننده تر شود و احتمال بروز درگیری و ناراحتی بین آنها افزایش پیدا می کند.

3- ترس از ازدواج

حتی اگر روابط شما به ازدواج هم ختم نشوند، باز هم خانواده خود را می شناسید و می دانید که بعد از ازدواج، بیش از اندازه در زندگی شما دخالت می کنند. به همین دلیل ممکن است در این شرایط از ازدواج بترسید و فکر کنید که ازدواج کردن، مانند زندان خواهد بود.

ترس از ادواج

4- طلاق

بیشتر مواقع ازدواج هایی که به اجبار و یا دخالت خانواده شکل گرفته اند، به جدایی می رسند. زیرا همان طور که گفتیم، عدم وجود تفاهم و عشق و علاقه میان زن و شوهر، مهمترین عاملی است که باعث جدایی آنها می شود. در این شرایط اگر هرگونه دعوایی هم رخ بدهد، هیچ یک از طرفین حاضر نیست به خاطر شخص مقابل و علاقه ای که به او دارد، کوتاه بیاید و درگیری ها بزرگ تر می شوند.

5- افزایش احتمال خیانت

تصور کنید که فردی به شخص دیگری علاقه دارد و خانواده او به خاطر دخالت بیش از حد در زندگی، او را مجبور می کنند که با شخص دیگری ازدواج کند. در این شرایط، احتمال این که فرزند آنها با شخصی که به او علاقه داشته رابطه نامشروع داشته باشد، خیلی بیشتر است. در نتیجه، به شخص مقابل خیانت خواهد شد و این امر یکی از مهمترین پیامدهای دخالت خانواده در ازدواج به شمار می آید.

6- افسرده شدن زوجین

زمانی که افراد با دخالت و اصرار خانواده با یکدیگر ازدواج می کنند و هیچ عشق و علاقه ای نسبت به طرف مقابل خود ندارند، روابط آنها کاملاً تیره و تار خواهد شد. این مسئله یکی از مهمترین دلایل بروز افسردگی میان افراد به شمار می آید که باعث می شود هر یک از طرفین ضربه روحی شدیدی بخورند.

7- دور شدن فرزندان از والدین

 زمانی که فرزندان متوجه دخالت بیش از اندازه والدین در زندگی خود شوند، روز به روز از آنها دورتر می شوند. زیرا درباره ازدواج که مهم ترین تصمیم زندگی برای آنها بوده، والدین آنها تصمیم گرفته اند. در نتیجه، آنها می ترسند که شاید پدر و مادرشان در مسائل دیگر زندگی آنها نیز دخالت کنند و به همین دلیل هم سعی می کنند تا حد امکان از والدین خود دور بمانند.

دور شدن فرزندان از والدین

8- کاهش اعتماد به نفس

نه تنها در امر ازدواج، بلکه اگر خانواده شما در موضوعات بزرگ دیگر در زندگی شما نیز دخالت کنند، احساس بی ارزشی می کنید. در نتیجه، حتی شاید افراد نتوانند در تصمیم گیری های جدی زندگی خود نیز حاضر شوند و شخصی نیاز دارند تا در همه تصمیم گیری ها و در هر مکانی به جای آنها تصمیم بگیرد.

9- داشتن حس بی ارزشی

فاکتور بالا یکی از مهمترین پیامدهای دخالت والدین در ازدواج شناخته می شود که در نتیجه آن، احساس بی ارزش بودن به فرزندان دست می دهد. آنها احساس می کنند که توانایی انجام هیچ کاری را ندارند و برای انجام هر کاری از پدر و مادر خود می خواهند که به جای آن ها تصمیم بگیرند.

10- ازدواج پنهانی

ممکن است دختر و پسری یکدیگر را دوست داشته باشند و خانواده آنها به خاطر دخالت بیش از حد، با ازدواج آنها موافقت نکنند. در این شرایط، احتمال این که این دختر و پسر به صورت پنهانی با یکدیگر ازدواج کنند، بسیار بالا می رود. از طرف دیگر، ازدواج پنهانی هم معایب زیادی دارد و موجب می شود که دختر و پسر بعد از ازدواج، با مشکلات بسیار زیادی دست و پنجه نرم کنند.

11- انزوا

فردی که خانواده اش مدام در زندگی او دخالت کرده اند، اعتماد به نفس کمی دارد و ترجیح می دهد تا حد امکان از افراد دور بماند. زیرا در این شرایط، این فرد خودش را کمتر از سایر افراد می بیند و سعی می کند از همه افراد دور بماند.

دخالت خانواده در رابطه فرزندان خود

در برابر دخالت خانواده در ازدواج چگونه رفتار کنیم؟

بعد از این که پیامدهای دخالت خانواده در ازدواج را مطالعه کردید، سوال مهمی پیش می آید و آن هم این است که چگونه باید در برابر این دخالت ها مقاومت کنیم؟ به نظر شما اگر خانواده در ازدواج بیش از اندازه دخالت کرد، چطور باید رفتار کنیم و چه واکنشی از خود نشان دهیم؟

 در این شرایط، ممکن است خیلی از افراد شروع به دعوا یا درگیری با خانواده خود کنند. در مقابل، افراد دیگری نیز در برابر دخالت های بیش از اندازه خانواده کوتاه می آیند و مهم ترین تصمیم زندگی، یعنی ازدواج را به آنها می سپارند. با این حال، اگرچه پدر و مادر صلاح فرزندان خود را می خواهند، اما خود فرد نیز باید در تصمیمگیری های مهم زندگی دخیل باشد.

بهترین روش برای جلوگیری از نزاع و درگیری در صورت دخالت والدین در ازدواج، مشورت با مشاور است. شما می توانید در ابتدا به تنهایی به مشاور مراجعه کنید و بعد از ارائه اطلاعات کامل درباره زندگی خود و هماهنگی با مشاور، از پدر و مادرتان نیز بخواهید که در این جلسات شرکت کنند.

سخن پایانی

در این مطلب اطلاعات کاملی درباره دلایل و پیامدهای دخالت والدین در ازدواج صحبت کردیم. همان طور که متوجه شدید، دخالت خانواده در زندگی فرزند فقط تا حد کمی قابل قبول است و اصلاً نباید از این حد فراتر رود. به طور کلی، کمک گرفتن از مشاور و روانشناس متخصص می تواند بهترین گزینه برای داشتن رفتار مناسب در برابر دخالت والدین در ازدواج در نظر گرفته شود. شما چه نظری درباره دخالت والدین در ازدواج دارید؟ به نظر شما این دخالت تا چه حد عیبی ندارد؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا