دانستنی های قبل از ازدواج

مدت زمان مناسب آشنایی قبل از ازدواج چقدر است؟

بسیاری از افراد به منظور ازدواج، وارد رابطه های عاطفی می شوند و در این شرایط، می پرسند که چه مدت بعد از آشنایی، می توانیم برای ازدواج اقدام کنیم؟ از سوی دیگر، ممکن است برخی از افراد رابطه دوستی با یکدیگر داشته باشند و بعد از مدتی متوجه شوند که می خواهند تا پایان عمر با یکدیگر زندگی کنند. اما شاید برخی از افراد خیلی سریع رابطه دوستی و آشنایی را به ازدواج تبدیل کنند که در این شرایط، احتمال به وجود آمدن مشکلاتی وجود دارد. به همین دلیل شما باید بدانید که مدت زمان مناسب آشنایی قبل از ازدواج دقیقاً چه زمانی است.

اگر شما هم در یک رابطه عاطفی هستید و قصد جدی کردن آن را دارید، بهتر است به نکات زیادی توجه کنید. زیرا باید در یک بازه زمانی مشخص و زمانی که هر دو طرف آمده بودند، برای جدی کردن رابطه اقدام نمایید. به طور کلی، هیچ بازه زمانی مشخصی وجود ندارد که بگوییم در یک بازه زمانی خاص و بعد از چند مدت مشخص، باید رابطه جدی شود.

با این حال، افراد باید بر اساس سن، شخصیت، رابطه و شرایط اقتصادی و فرهنگی خود تصمیم بگیرند که چه زمانی رابطه خود را جدی کنند. در این مقاله، به صورت مفصل درباره زمان آشنایی قبل از ازدواج صحبت می کنیم و برای شما توضیح می دهیم که روابط طولانی مدت قبل از ازدواج می توانند چه تاثیری بر آینده زوجین بگذرد.

مدت زمان آشنایی قبل ازدواج

همان طور که پیش از این نیز گفتیم، مدت زمان آشنایی قبل از ازدواج به فاکتورهای متعددی بستگی دارد و نمی توان برای همه افراد، یک بازه زمانی مشخص را تعیین کرد. با توجه به این فاکتورها، طرفین می توانند بهتر متوجه شوند که چه زمانی باید رابطه آشنایی خود را جدی کنند. در این قسمت، مهمترین عواملی که می توانند روی مدت زمان آشنایی قبل ازدواج تاثیر بگذارند را نام می بریم.

  • شناخت کامل طرفین: دختر و پسر باید به طور کامل یکدیگر را بشناسند و به شناخت کاملی از طرف مقابل رسیده باشند. توجه داشته باشید که بسیاری از افراد در رابطه دوستی، شخصیت کاملا متفاوتی با ازدواج دارند. علاوه بر این، به این نکته توجه داشته باشید که شما نمی توانید طرف مقابل خود را تغییر دهید. پس اگر او را به طور کامل شناخته اید و می دانید که می توانید با او سازگار باشید، به احتمال زیاد می توانید درباره ازدواج با او فکر کنید.
  • احتمال خوشبختی: درست است که در هر رابطه ای بحث و دعوا وجود دارد، اما باید با در نظر گرفتن همه این موارد، به این موضوع فکر کنید که آیا شما می توانید با او خوشبخت شوید؟
  • شناخت ویژگی های طرف مقابل: در مدت زمان آشنایی قبل از ازدواج شما باید تمام ویژگی های شخصیتی طرف مقابل را بشناسید. به خصوص اگر در یکی از ویژگی های شخصیتی خیلی افراطی است، شاید بهتر باشد مدت زمان آشنایی خود را طولانی تر کنید تا بیشتر او را بشناسید.
  • شرایط فرهنگی: زوجین باید در دوره آشنایی به شناخت نسبی از فرهنگی طرف مقابل خود رسیده باشند تا متوجه شوند که آیا فرهنگی خانواده و طرف مقابل با فرهنگ آنها تناسب دارد یا خیر.
  • وضعیت اقتصادی: یکی دیگر از عواملی که تا حد خیلی زیادی روی مدت زمان مناسب آشنایی قبل از ازدواج تاثیر می گذارد، شرایط اقتصادی پسر به شمار می آید. بیشتر مواقع دلایل طولانی تر شدن رابطه، شرایط نابسامان اقتصادی است.

آیا هدفتان واقعاً ازدواج است؟

یکی از مهم ترین سوالاتی که قبل از جدی کردن رابطه باید به آن فکر کنید، این است که آیا واقعاً هر دوی شما قصد ازدواج دارید؟ ممکن است دختر برای شروع رابطه فقط به ازدواج فکر کرده باشد، این در حالی است که پسر اصلاً هدفش ازدواج نیست و فقط برای دوستی با دختر رابطه دارد. در این شرایط، مطمئناً نمی توان انتظار داشت که رابطه به ازدواج ختم شود.

حتی اگر این اتفاق هم بیفتد، ممکن است ازدواج دوام زیادی نداشته باشد و مشکلات زیادی بین زوجین به وجود بیایند. به همین دلیل هم قبل از این که به دنبال مدت زمان مناسب آشنایی قبل از ازدواج باشید، بهتر است به این موضوع فکر کنید که آیا هدف هر دوی شما ازدواج است؟ اگر به این سوال پاسخ مثبت دادید، می توانید به فکر موارد دیگر برای جدی کردن رابطه باشید.

رفع اختلافات و چگونگی رفتار در دوران دوستی قبل از ازدواج

شما می توانید با استفاده از برخی راهکارها، رابطه دوستی خیلی موثرتری داشته باشید و بتوانید خود را برای زندگی مشترک آماده کنید. در این شرایط، توجه به برخی نکات می تواند کمک بسیار زیادی به شما کند تا بتوانید به طور کامل طرف مقابل خود را بشناسید و مطمئن شوید که آیا برای ازدواج با یکدیگر آماده هستید یا خیر. در این قسمت، مهمترین نکاتی که باید در دوران آشنایی و دوستی با آنها توجه کنید را نام می بریم.

1- اهداف زندگی و آینده

مطمئناً هر کسی برای زندگی و آینده خود اهدافی دارد و دوست دارد در آینده به آنها دست پیدا کند. از این رو، پیشنهاد می کنیم که در دوران آشنایی سعی کنید از اهداف طرف مقابل خود آگاه شوید. به عنوان مثال، اگر مهم ترین هدف شما  در آینده، اشتغال و یا ادامه تحصیل باشد و طرف مقابل تان بخواهد در سریع ترین زمان ممکن فرزندی داشته باشد، به احتمال زیاد بعد از ازدواج به مشکل بر بخورید.

2- مسائل مالی

همان طور که پیش از این نیز به اختصار گفتیم، موضوعات مالی و اقتصادی اهمیت بسیار زیادی در زندگی مشترک دارند. به همین دلیل هم شما باید حتماً درباره این مسائل با طرف مقابل خود صحبت کنید. علاوه بر میزان درآمد و نحوه کسب آنها، باید با طرف مقابل خود درباره مدیریت مسائل مالی نیز صحبت کنید تا بعداً مشکلی از این نظر بین شما پیش نیاید. این بدان معنی است که باید درباره نحوه دخل و خرج خود و طرف مقابل خود اطلاعاتی به دست بیاورید تا اختلافی بین شما به وجود نیاید.

3- توانایی برقراری ارتباط و گفتگوی سالم

یکی دیگر از نکات مهمی که باید برای برقراری رابطه زناشویی به آن توجه زیادی داشته باشید، توانایی برقراری رابطه سالم و گفتگوی مناسب است. گفتگوی درست بین زوجین باعث می شود که تعارض ها و اختلافات تا حد زیادی برطرف شوند و آنها بتوانند بهتر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. از این رو، در دوران آشنایی به این موضوع توجه داشته باشید که طرف مقابل شما تا چه اندازه می تواند به خوبی حرف های شما را بشنود و با انتقادات و نظرات مخالف چه واکنشی از خود نشان می دهد.

4- تقسیم وظایف بعد از ازدواج

بسیاری از زوجین بعد از ازدواج درباره تقسیم وظایف با یکدیگر به مشکل بر می خورند. بیشتر مواقع آقایان اعتقاد دارند که خانم ها باید همه کارهای خانه را انجام دهند. این در حالی است که اگر خانم بیرون از منزل هم کار می کند، انجام همه کارهای خانه باعث می شود که بیش از اندازه خسته شود. از این رو، در دوران آشنایی باید درباره تقسیم وظایف بعد از ازدواج و در زندگی مشترک نیز به طور کامل صحبت شود.

5- اولویت بندی های افراد

 هر کسی در زندگی خود اولویت های مختلفی دارد که لازم است این اولویت ها در دوران آشنایی به طور کامل مورد بررسی قرار بگیرند. از طرف مقابل خود بخواهید که ۵ اولویت اول زندگی خود را توضیح دهد و خودتان هم این کار را انجام دهید. در صورتی که اولویت های هر دوی شما از تمام جوانب با یکدیگر سازگاری داشتند، به احتمال خیلی زیاد می توانید رابطه خود را جدی تر کنید.

6- شناخت گذشته فرد

اگرچه شاید خیلی از افراد بگوید که گذشته طرف مقابل من برایم مهم نیست، اما توجه داشته باشید که گذشته فرد نیز می تواند تا حدودی در زندگی زناشویی تاثیر بگذارد. البته اصلاً منظور ما این نیست که شما باید در گذشته طرف مقابل خود کنجکاوی کنید. در مقابل، اگر بتوانید بهتر گذشته طرف مقابل خود را بشناسید، متوجه خواهید شد که دلیل تمام کردن رابطه های قبلی او چه مواردی هستند و بهتر طرف مقابل خود را بشناسید.

7- شناخت علایق افراد

از دیگران موضوعات بسیار مهمی که باید در مدت زمان مناسب آشنایی قبل از ازدواج مد نظر قرار دهید، صحبت کردن درباره علایق خود یا طرف مقابل است. به عنوان مثال، اگر طرف مقابل شما علایقی دارد که شما آنها را علایق سالمی نمی دانید، شاید بهتر باشد بیشتر درباره ازدواج با او فکر کنید. برای مثال، ممکن است برخی از افراد بخواهند هر آخر هفته خود را با دوستانشان بگذرانند. این در حالی است که طرف مقابل با این موضوع مشکل دارد و ترجیح می دهد آخر هفته را با خانواده باشد.

بررسی علایق و ارزش های مشترک قبل از ازدواج

همان طور که پیش از این نیز به اختصار گفتیم، شناخت علایق طرف مقابل می تواند تاثیر بسیار زیادی در مدت زمان آشنایی قبل از ازدواج بگذارد. شما با شناخت علایق و ارزش های خود و طرف مقابلتان، خیلی بهتر می توانید متوجه اهدافتان برای ازدواج شوید.

البته این اصلاً به این معنا نیست که زوج ها باید در همه موارد با یکدیگر اشتراک داشته باشند. اما داشتن تفاهم در ارزش های مشترک مانند نحوه تربیت فرزندان، باورهای مذهبی، شرایط فرهنگی و سایر موارد این چنینی می توانند تاثیر بسیار زیادی در دوام زندگی مشترک داشته باشند.

تاثیر روابط طولانی مدت قبل از ازدواج

ممکن است برخی مواقع پسر و دختر تصمیم بگیرند در بازه زمانی طولانی تری در دوران آشنایی بمانند. در این شرایط، طولانی شدن رابطه آشنایی و دوستی قبل از ازدواج می تواند مشکلات خیلی زیادی به وجود بیاورد. روانشناسان باور دارند که اگر مدت زمان آشنایی قبل از ازدواج تا بیشتر از 3 سال به طول بیانجامد، ممکن است طرفین از پیش نرفتن رابطه خسته شده و با یکدیگر به مشکل بر بخورند.

این مسئله باعث می شود که کیفیت رابطه تا حد خیلی زیادی پایین بیاید و اختلافات بین زوجین افزایش پیدا کند. همچنین طولانی شدن رابطه باعث می شود که زوجین انگیزه ای برای شروع زندگی مشترک با یکدیگر نداشته باشند. به همین دلیل اگر در هر رابطه ای هستید به قصد شما ازدواج است، تمام تلاش خود را کنید که قبل از این سه سال، رابطه خود را جدی کنید.

نشانه های پایان آشنایی و تبدیل رابطه به ازدواج

روانشناسان ازدواج اعتقاد دارند که اگر طرفین از جوانب مختلف با یکدیگر به تفاهم رسیدند، این بدان معنی است که مدت زمان مناسب آشنایی قبل از ازدواج فرا رسیده به آنها باید رابطه خود را جدی کنند. مهم ترین نشانه هایی که نشان می دهند رابطه آشنایی قبل از ازدواج به اتمام رسیده به آنها باید به مرحله جدیدی قدم بگذارند، عبارتند از:

  • برقراری ارتباط مناسب
  • شناختن ارزش های طرف مقابل
  • رسیدن به ثبات مالی
  • پیدا کردن آینده مشترک
نشانه های پایان آشنایی و تبدیل رابطه به ازدواج

سخن پایانی

 در این مقاله متوجه شدید که مدت زمان مناسب آشنایی قبل از ازدواج به چه عواملی بستگی دارد. همان طور که گفتیم، نمی توان یک زمان مشخص برای زمان آشنایی قبل از ازدواج در نظر گرفت و این موضوع به فاکتورهای متعددی بستگی دارد. از این رو، این بازه زمانی می تواند بین هر فرد تا فرد دیگر متفاوت باشد.

بهترین روش برای اطمینان از ازدواج بعد از به پایان رسیدن دوران آشنایی و دوستی، کمک گرفتن از مشاور ازدواج است. به این صورت، بهتر می توانید متوجه شوید که چه زمانی باید برای جدی کردن رابطه خود اقدام کنید و آیا اصلاً طرف مقابل شما و یا خودتان آمادگی ازدواج را دارید یا خیر؟ نظر شما درباره مدت زمان آشنایی قبل از ازدواج چیست؟ شما می توانید نظرات خود را در قسمت پایین با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا